La Universitat de Barcelona al rànquing mundial en producció científica

La Universitat de Barcelona (UB) s’ha situat com una de les millors 60 institucions del món a nivell de producció científica, concretament ocupant el lloc 52 dons la nova edició del University Rànquing by Academic Performance (URAP).

“D’acord al comunicat del rànquing, la UB ha millorat en tots els indicadors, i obtingut un total de 428,15 punts d’un màxim de 600.”

La Universitat de Barcelona és la institució espanyola amb la millor puntuació i una de les 15 millors d’Europa, situant-se en el lloc 14 d’aquest rànquing que inclou els resultats de 2.000 centres i analitza l’impacte de l’activitat científica a partir de 6 indicadors diferents.

residencia-universitaria-sarria_2_la-universitat-de-barcelona-al-ranquing-mundial-en-produccio-cientifica

Després de la UB, el Top 10 dels millors centres d’Espanya es completa amb la Universitat Autònoma de Barcelona (posició 118), la Universitat de València (193), la Universitat Autònoma de Madrid (210), la Complutense de Madrid (214), la Universitat de Granada (228), Pompeu Fabra (310), País Basc (313), Saragossa (339) i Sevilla (367).

La producció científica és fonamental a l’hora d’atreure estudiants i professionals nacionals i internacionals, d’assegurar inversions públiques i privades, d’aconseguir més recursos per a la Universitat en la seva totalitat i fomentar la contractació d’una plantilla docent i investigadora de prestigi. L’aparició d’aquestes universitats al rànquing afavoreixen la imatge de la ciutat com a destí universitari amb multitud de residències d’universitaris a Barcelona que donen allotjament a tots aquests estudiants nacionals i internacionals.

Estats Units domina la producció científica mundial amb 6 institucions entre les millors 10 del rànquing internacional. A nivell europeu, el podi l’encapçala el Regne Unit, seguit de Dinamarca i França.

Deja una respuesta